Waarneming en studenten

Waarneming en studenten

Janneke

Stagebegeleiding

Het komt regelmatig voor dat wij een stageplek bieden aan student-verloskundigen van de opleidingen tot verloskundige in Groningen of Maastricht. Een aankondiging hiervan staat altijd in de memohouder op tafel en zal ook via deze website kenbaar gemaakt worden. Heb je er bezwaar tegen dat de betreffende student bij het spreekuur of bij de bevalling aanwezig is, dan kun je dit altijd bij ons melden, dit is geen enkel probleem.

Hallo, ik ben Liesl en ik zit in het eerste jaar van de opleiding verloskunde aan de academie verloskunde in Maastricht. Ik kom van 23 mei t/m 24 juni stage lopen bij Materna dus wie weet kom je mij nog tegen in de praktijk.

 

Ik ben 25 jaar en woon sinds een jaar of 5 in Eindhoven met mijn lieve partner Ruud. Samen hebben wij vorig jaar een huis gekocht waarin we nog volop aan het klussen zijn. Verder vind ik het leuk om gezellig te koken voor vrienden en familie, ben ik dol op sushi en reizen wij elke zomer naar Kroatië om daar te kamperen.

 

Mijn passie voor verloskunde is ontstaan uit de fascinatie die ik heb voor zwangerschappen, geboortes en baby’s; hoe bijzonder is het dat zo een (volmaakt) minimensje ontstaat in de buik van een vrouw en dat het lichaam van de vrouw zelf alles regelt van de ontwikkeling van een vruchtje tot de geboorte en de zorg voor het kindje? En hoe mooi is het dat je als verloskundige bij deze prachtige ontwikkeling en belangrijke intieme gebeurtenis uit het leven van deze krachtige vrouwen mag zijn om ze te steunen?

 

Ik heb er super veel zin in om stage te komen lopen en zo alle aspecten van het verloskundige vak te zien en te leren in de praktijk.

 

Als je vragen voor mij hebt, mag je ze altijd stellen!

 

Mocht ik je niet zien tijdens mijn stage wens ik je heel veel kracht toe in deze bijzondere periode, you got this!

 

Lieve groet,

Liesl