Wie zijn wij

Wie zijn wij?

Loes Oude Weernink runt samen met Thirsa de Graaf en Tess Maarse verloskundigen praktijk Materna. Carla Olde Samson is onze assistente, ze voert administratieve taken uit en is ons eerste contactpersoon tijdens het telefonisch spreekuur. Verder is Carla coach en begeleid ze vrouwen en partners tijdens zwangerschap en/of ouderschap.

Loes is in 2010 in de praktijk komen werken, toen nog met 2 andere collega’s
We zijn een kleinere praktijk. Dat maakt dat we korte lijnen hebben en laagdrempelig contact met onze zwangeren, hun partners en ook met de gynaecologen van het SKB.
Soms  hebben we een waarnemend verloskundige om indien nodig diensten of spreekuren op te vangen, bijvoorbeeld in drukke periodes, met de feestdagen en bij ziekte of vakantie.

Voor informatie over waarneming klik hier.

Wij staan ingeschreven in het kwaliteitsregister van onze beroepsvereniging de KNOV. Dat wil zeggen dat wij voldoen aan alle eisen inzake na-en bijscholing. Onze BIG nummers zijn; Loes; 89910954003, Thirsa 89065839103 en Tess: 29934040903
​Deze informatie kun je terug vinden op deverloskundige.nl.

Loes, verloskundige/echoscopist

Mijn naam is Loes Oude Weernink, ik ben in 2009 in Groningen afgestudeerd als verloskundige. Import in de Achterhoek! Ik woon en werk hier al meer dan 10 jaar heel graag. Naast de basis verloskundige zorg maak ik ook echo’s in de praktijk. Ik heb destijds mijn man vanuit Twente meegenomen naar Borculo en hier hebben we ook onze beide kindjes gekregen. Jet (juni 2017) en Joep (juni 2019) Bijzonder hoe het moederschap weer een iets andere dimensie  geeft aan het vak. Ik geniet erg van het contact met de zwangeren, hun partners en kinderen. Samen proberen we tot het beste te komen in de begeleiding van jullie zwangerschap, bevalling en kraamperiode.

Thirsa, verloskundige

Thirsa

Tess, verloskundige

Ik ben Tess Maarse en ik kom uit Groenlo. In 2023 ben ik afgestudeerd als verloskundige, de opleiding heb ik gevolgd aan de Academie Verloskunde in Maastricht. Naast de studie verloskunde, ben ik ook twee jaar in de kraamzorg werkzaam geweest. Ondanks dat Maastricht een erg leuke stad is, wilde ik toch in het mooie Achterhoek blijven! Ik ben als waarneemster in deze praktijk werkzaam. Voor mij is het mooiste aan ons beroep dat ik (pasgeboren) ouders bij mag staan tijdens een van de meest bijzondere momenten van hun leven!

Carla Olde Samson, assistente & coach bij zwanger- en ouderschap

Ik ben getrouwd met Martijn en mama van Guus (2017) en Mirte (2019). Een aantal dagen per week ben ik werkzaam bij Materna als assistente. Als je belt naar het telefonisch spreekuur zal je mij aan de telefoon krijgen.

Verder ben ik als coach aan de praktijk verbonden. Ik coach vrouwen (en partners) omtrent zwangerschap en ouderschap. Wanneer er bijvoorbeeld sprake is van veel onrust, angst of andere negatieve gevoelens. Of wanneer je bijvoorbeeld meer zelfvertrouwen of ritme/balans kunt gebruiken.

Na 5 jaar werken als verloskundige, het ontwikkelen als ouder- en vrouwencoach, en het zelf mama worden, ben ik het proces van mama worden en zijn, steeds bijzonderder gaan vinden. Ik vind het dan ook heel fijn dat ik, zowel als assistente als als coach, een steentje kan bijdragen in dit proces.