Wie zijn wij

Wie zijn wij?

Loes Oude Weernink runt samen met Thirsa de Graaf verloskundigen praktijk Materna. Janneke Herink ( verloskundige/echoscopiste) en Carla Olde Samson (assistente) zijn er voor ondersteuning in het spreekuur en administratieve taken.

Loes is in 2010 in de praktijk komen werken, toen nog met 2 andere collega’s
We zijn een kleine praktijk. We hebben laagdrempelig contact met onze zwangeren, hun partners en ook met de gynaecologen van het SKB.
Soms  hebben we een waarnemend verloskundige om indien nodig diensten of spreekuren op te vangen, bijvoorbeeld in drukke periodes, met de feestdagen en bij ziekte of vakantie.

Voor informatie over waarneming klik hier.

Wij staan ingeschreven in het kwaliteitsregister van onze beroepsvereniging de KNOV. Dat wil zeggen dat wij voldoen aan alle eisen inzake na-en bijscholing. Onze BIG nummers zijn; Loes; 89910954003, Thirsa 89065839103 en Janneke: 59059897303
​Deze informatie kun je terug vinden op deverloskundige.nl.

Loes, verloskundige/echoscopist

Mijn naam is Loes Oude Weernink, ik ben in 2009 in Groningen afgestudeerd als verloskundige. Import in de achterhoek! Ik woon en werk hier al meer dan 10 jaar heel graag. Ik maak ook de echo’s in de praktijk. Ik heb destijds mijn man vanuit Twente meegenomen naar Borculo en hier hebben we ook onze beide kindjes gekregen. Jet ( juni 2017) en Joep (Juni 2019) Bijzonder hoe het moederschap weer een iets andere dimensie  geeft aan het vak. Ik geniet erg van het contact met de zwangeren, hun partners en kinderen.  Samen proberen we tot het beste te komen in de begeleiding van jullie zwangerschap, bevalling en kraamperiode.

 

Thirsa, verloskundige

Thirsa

Janneke, verloskundige/echoscopist

Mijn naam is Janneke Herink, ik ben moeder van 3 meiden (tweeling van 14 en een dametje van 3 jaar) en woon in Delden.
In 2003 ben ik afgestudeerd als verloskundige en jaren met veel toewijding en plezier werkzaam geweest in Hengelo. Jullie kunnen mij ontmoeten tijdens de zwangerschapscontroles.
Daarnaast ben ik bezig met een opleiding tot overgangsconsulent en hoop vrouwen straks ook in die fase van hun leven verder te kunnen begeleiden

Carla Olde Samson-te Vaanholt, assistente

Ik ben getrouwd met Martijn en mama van Guus en Mirte. Een aantal dagen per week ben ik werkzaam bij Materna als assistente. Je kunt mij aan te telefoon krijgen voor het maken van een afspraak of tegenkomen in de praktijk.

Na een aantal jaren werken als verloskundige, het ontwikkelen als kinder- en ouder(schaps)coach, en het zelf mama worden, ben ik het proces van mama worden en zijn, steeds bijzonderder gaan vinden. Ik vind het dan ook superleuk dat ik als assistente een klein steentje mag bijdragen in dit proces.