Borstvoedingscursus

Lactatiekundigen

We werken op dit moment samen met 2 lactatiekundigen:

Lactatiekundige Mies

Marlinda Roes

Borstvoedingscursus

Borstvoedingsavonden

In onze praktijk wordt regelmatig een informatieavond verzorgd door ‘Lactatiekundige Mies’. Deze avonden vinden afwisselen live en via zoom plaats.
Informatie en data kun je op haar site kun je via deze link bekijken.

Hieronder staat kort vermeld wat zij o.a belangrijk vindt in haar cursus;
Borstvoeding is belangrijk voor de gezondheid voor moeder en baby. De melk die een moeder voor haar baby maakt, is beter dan elk ander soort babymelk. Moedermelk is niet alleen voeding, maar bevat ook antistoffen die helpen bij de ontwikkeling van de weerstand van een baby. Daarnaast blijkt uit onderzoeken dat er nog vele andere voordelen zijn die te maken hebben met de lichamelijke en sociale ontwikkelingen van het kindje.  Bij het geven van borstvoeding is sprake van harmonieuze samenwerking tussen moeder en kind. De hormonen die tijdens borstvoeding vrij komen, zorgen voor rust en tevredenheid. Andere voordelen zijn dat de borstvoeding  is aangepast aan wat een baby nodig heeft, niet hoeft te worden opgewarmd of klaargemaakt en in de borst niet kan bederven. Het is de meest natuurlijke manier om een baby liefde en aandacht te geven en gelijktijdig te voeden. Voldoende reden om, als het enigszins mogelijk is, borstvoeding te gaan geven.
Als u borstvoeding wilt gaan geven, is het goed om u hierop alvast voor te bereiden. Praktische en eerlijke informatie over het geven van borstvoeding kan daarbij helpen. We zijn dan ook blij dat Mies van ‘Lactatiekundige Mies’ hierover een borstvoedingscursus in onze praktijk zal gaan verzorgen.
Deze cursus geeft je inzicht in wat je kunt verwachten als je start met het geven van borstvoeding aan je pasgeboren kindje. Ook is er veel ruimte voor het stellen van vragen. Je kunt je hier aanmelden.
Vanzelfsprekend mag je ook een introducé meenemen.

Wat wordt in de cursus behandeld?

• waarom borstvoeding;
• hoe werkt de borst;
• aanleggen: wanneer, hoe vaak, hoe lang;
• rol van de partner;
• hoe weet je of het goed gaat;
• wat doe je bij problemen.

Ook in het SKB in Winterswijk kunnen jullie een borstvoedingsinformatie avond bij wonen.
Voor informatie en opgave klik hier.