Voorlichting bevalling

Image

Voorbereiding op de bevalling

Groepsvoorlichting

De zwangerschap is een spannende periode voor aanstaande ouders waarin veel nieuwe ervaringen worden opgedaan. Naarmate de bevalling dichterbij komt zal de behoefte aan informatie hierover toenemen. Goede informatie kan onzekerheden wegnemen en ervoor zorgen dat je deze bijzondere periode met vertrouwen tegemoet gaat. Tijdens deze informatieavonden wordt uitleg gegeven over de laatste weken van de zwangerschap, komt uitgebreide informatie over de bevalling aan bod, verschillende vormen van pijnstilling worden besproken en je krijgt informatie over het verloop van de eerste 10 dagen na de bevalling. De voorlichtingsavond wordt mogelijk gemaakt door VSV Oost Achterhoek en de gemeentes in Oost Achterhoek.

Een verloskundige, een verloskundige of gynaecoloog van het SKB en een kraamverzorgende zullen gezamenlijk de voorlichting geven. Je kunt samen met je partner deze voorlichtingsactiviteit bijwonen.De avonden beginnen om 19.30 uur en duren ongeveer twee uur.
Tussendoor is er een korte pauze voor een kopje koffie of thee.
Het VSV Oost Achterhoek (regio Streekziekenhuis Koningin Beatrix) organiseert op vier verschillende locaties voorlichtingsavonden
(Aalten, Borculo, Lichtenvoorde en Winterswijk).
Deze voorlichtingsavonden zijn gratis. Klik hier voor meer informatie en opgave.

Momenteel vinden deze voorlichtingen niet plaats wegens corona. Op de website van het VSV oost achterhoek zijn alternatieven te vinden in de vorm van filmpjes. Verder wordt er met enige regelmaat een webinar georganiseerd.